Vrijspraak openlijke geweldpleging in en bij een moskee

De rechtbank Rotterdam heeft op 2 februari 2018 vrijgesproken in een zaak over openlijke geweldpleging.

Vrijspraak openlijke geweldpleging in en bij een moskee

Aan de verdachte in deze zaak is openlijke geweldpleging ten laste gelegd. De verdachte werd ervan verdacht dat hij in en bij een moskee geweld heeft gepleegd tegen slachtoffers en het gebouw. Het geweld bestond onder andere uit slaan en stompen van slachtoffers, gooien van tegelstukken tegen het been van een slachtoffer, met een mes stekende/slaande bewegingen maken in de richting van een slachtoffer, met een vuurwapen slaan tegen een oog van een slachtoffer, het gooien van stenen en vele andere goederen tegen de slachtoffers en tegen het gebouw.

 

Oordeel rechtbank Rotterdam

Een verbalisant beschrijft dat hij de verdachte onmiddellijk herkende bij het zien van de afbeeldingen van het incident, maar noemt geen specifieke kenmerken waaraan hij de verdachte herkent. Een andere verbalisant stelt dat de afgebeelde persoon gelijkenissen toont met de persoon die de verbalisant kent als verdachte. Weer een andere verbalisant stelt dat zij de verdachte direct herkent op de afbeeldingen, omdat zij 8,5 jaar geleden had meegewerkt aan een onderzoek waarin zij de verdachte meermalen heeft verhoord. Al met al oordeelt de rechtbank Rotterdam dat het niet wettig en overtuigend is bewezen dat de verdachte het ten laste gelegde feit heeft gepleegd. Met herkenningen als bewijsmiddel dient behoedzaam om te gaan, zeker wanneer er geen ander steunbewijs is. In het dossier bevinden zich geen bewijsmiddelen die de herkenning van de verdachte ondersteunen. De verdachte werd vrijgesproken van openlijke geweldpleging.

 

Strafrechtadvocaat openlijke geweldpleging Rotterdam

Indien u wordt verdacht van openlijke geweldpleging kunt u een ervaren advocaat inschakelen, zodat deze voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, net als in deze zaak, zal bereiken. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor openlijke geweldpleging direct gratis en vrijblijvend contact met u op voor uw strafzaak in Rotterdam!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op